tiistai 28. huhtikuuta 2015

Make Perttilä - Nuoren seurakunnan veisukirja 2015

Minulla ei sen paremmin ole tietoa, kuka on Nuoren seurakunnan veisukirjan mahtanut kirjoittaa, joten otsikossa komeilee nyt kirjan toimittajan, Make Perttilän nimi. Tämä oli todella harkittu ostos, kuten yleensä kaikki kirjat, jotka omakseni ostan. Ostin kirjan, sillä hyllyssä on jo vanhempi versio veisukirjasta, mutta seurakuntahistoriani tähden ja miksei muutenkin, minun oli pakko vierailla toisen kerran elämäni aikana Porin kristillisessä kirjakaupassa ja hankkia tämä!

Tähän uuteen veisukirjaan mahtuu sekä vanhoja tuttuja klassikoita ja omia suosikkejani kuin niitä ei-niin-tuttuja uusiakin lauluja.

Omiin suosikkeihini kuuluu mm. Riihikirkkohymni, Evankeliumi, Kahden maan kansalainen, Lapsuuden usko, Laula ihmisille sekä Jäähyväiset. Suosikkeja olisi vielä vaikka kuinka, mutta en viitsi kaikkia luetella tähän. Uusia tuttavuuksiakin on paljon. En ole niinkään edes kuunnellut uusia tuttavuuksia, joita tästä kirjasta löytyy, mutta vanhoja tuttuja kuuntelen YouTubesta aika paljon.

Tämän kirjan tekoprosessi ja laulujen valinta oli pitkä prosessi ja kirjan sisältöön ovat vaikuttaneet niin seurakunnan työntekijät kuin nuoretkin, mikä on omasta mielestäni hyvä asia.

Kirjassa ei ole vain uskonnollista ''nättiä Jeesusmusiikkia'' - kuten eräs tuntemani nuorisopastori sanoisi, vaan sieltä löytyy myös muita klassikoita kuten vaikkapa Tilkkutäkki, joka kuuluu myös suosikkieni joukkoon aikalailla kärkipäähän vieläpä!

Suosittelen kirjaa aivan jokaiselle, joka tykkää laulaa ja ottaa elämän rennoin ottein. Seurakunnassa mukana oleminen opetti ainakin minulle, ettei elämä ole niin hirveän vakavaa. Hetkittäin minusta tuntuu yhä. etten voi koskaan täysin kiittää Keski-Porin seurakunnan työntekijöistä erityisesti Tapio ''Tapsa'' Hietalahtea & Tiina Jokiperää. Pääsin eroon mm. ujoudestani seurakunnan isos- ja leiriavustajatoiminnan ansiosta ja uskallan puhua ja kertoa asiat avoimesti. Joten vielä kerran, ja tämä ei ole viimeinen kerta, KIITOS, te olette ihania!


Poikkeuksellisesti tämä arvostelu tulee sisältämään muutaman YouTubelinkin kirjassa oleviin lauluihin ja lyön vaikka vetoa, että jokainen isosena tai leiriavustajana ollut osaa laulaa muutaman laulun juuri niin kuin me seurakunnan nuorisotyössä mukana olleet olemme ne tottuneet laulamaan!

Tilkkutäkki

Evankeliumi


Tuu mun vaimoksein


Kahden maan kansalainen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...