perjantai 24. huhtikuuta 2015

Rick Riordan: Olympoksen sankarit 3 - Athenen merkki

Huippusuositun sarjan kolmannessa osassa Percy Jackson seikkailee jälleen Annabethin rinnalla.
Juuri kun Annabeth on saanut Hera-jumalattaren järjestämän eron jälkeen vihdoin tavata Percyn, roomalaisten puolijumalien leiri näyttää valmistautuvan sotaan. Annabethia huolestuttaa myös äidin antama lahja, jossa vaaditaan häntä seuraamaan Athenen merkkiä ja kostamaan tämän puolesta. Ei mikään mitätön toive, kun Percy ja Annabeth yrittävät samalla etsiä ja sulkea Kuoleman oven vanhalla mantereella.
Eniten Annabeth kuitenkin pelkää, että Percy on muuttunut roomalaisten leirissä. Että hän ei enää välitä ystävistään. Vaikka Annabeth sodan ja viisauden jumalattaren tyttärenä on syntynyt johtamaan joukkoja, hän kaipaa kipeästi omaa Leväaivoa rinnalleen.
Luin Athenen merkkiä yllättävän kauan siihen nähden, millaista vauhtia yleensä luen kirjoja. Mulla on siihen hyvä syy, ja se on älypuhelin, joka vie aikaa paljon pois kaikelta muulta. Nyt kuitenkin sain tämän loppuun alkuviikosta ja pääsin aloittamaan Olympoksen sankarit- sarjan neljättä osaa, joka on ainoa este minun ja Otavalta arvosteltavaksi saadun Olympoksen veri - kirjan välillä. Nimittäin se kirja, niin surullista kuin se onkin, lopettaa taas yhden Riordanin loistavan kirjasarjan. Minä en häpeä myöntää sitä, että rakastan Percyä! Percy on ihana hahmo, jonka mittavat voimat merenjumala Poseidonin poikana hämmästyttävät kerta toisensa jälkeen. 

Athenen merkissä ennustuksen seitsemän puolijumalaa tapaavat viimein toisensa. Annabeth, Leo, Jason ja Piper ovat lentäneet Puoliveristen leiristä roomalaisten puolijumalien leiriin Leon valmistamalla sotalaivalla, Argo II: lla. Siellä he tapaavat Percyn, Hazelin ja Frankin, mutta roomalaiset eivät suhtaudu uusiin tulokkaisiin rauhallisesti. Annabethiakaan ei paina vain mahdottomalta tuntuva etsintäretki: tehtävä sulkea Kuoleman ovi ja estää Gaian herääminen, tai roomalaisten ja kreikkalaisten puolijumalien välillä häämöttävä sota. Athene on antanut tyttärelleen tehtävän, tämän on seurattava Athenen merkkiä ja oikaistava muinainen vääryys. Eikä leirien välinen erimielisyys vaikuta hyvällä tavalla myöskään jumaliin... 

Aina Riordanin kirjaan tarttuessaan muistaa muutaman sivun jälkeen, miksi niistä pitikään niin paljon. Syy on nimittäin huumori, Riordan on yksi hauskimmista kirjailijoista joita tiedän. Kirjat ovat täynnä hauskoja sattumia ja hervotonta huumoria. Seuraavaa käännettäkin on usein vaikea arvata.

Athenen merkki etenne samanlaisella usean kertojahahmon rakeenteella, kuin muutkin Olympoksen sankarit -sarjan kirjat. Tässä kirjassa ääneen pääsevät Percy, Annabeth, Leo ja Piper. Vaikka nykyiseen rakenteeseen onkin jo tottunut, pidän kuitenkin enemmän Percy Jackson -sarjan minäkertojasta. Toisaalta Olympoksen sankareissa on mukava lukea asioista myös muiden kuin Percyn nälökulmasta.Olympoksen sankareissa annetaankin suuri rooli myös muille kuin Percylle.

Kiinnostavinta näissä kahdessa kirjasarjassa on kuitenkin lukea lisää antiikin hirviöistä ja jumaltaruista. Itsekin olen varmasti ainakin 80% tiedoistani saanut lukemalla Riordanin huumorilla höystettyjä kirjoja, joissa saa seurata mahtavien hahmojen seikkailuja!

Juoni ei päästä otteestaan hetkeksikään, ja loppuratkaisu jätti kyllä kiihkeän odotuksen tunteen seuraavaan osaan. Sarjan seuraava osa on nimeltään Haadeksen talo. 

Arvosana: 4

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...