perjantai 3. heinäkuuta 2015

Cathy Hopkins - Frendejä, kundeja & rusketusraitoja

Pidän heistä molemmista, miksi kaiken pitää aina olla näin hankalaa? Kundit, voi luoja. Ne ovat kuin busseja. Kun niitä odottaa, ainuttakaan ei näy ja sitten yhtäkkiä niitä ilmestyykin kaksi. Onko minun pakko valita?

TJ on pirstaleina. Kaksi söpöä poikaa piirittää häntä yhtäaikaa! Ensin hurmuri Ollie Axford kiinnostuu hänestä, ja juuri kun TJ on vaikuttunut hänen ihanuudestaan, vanha heila Luke De Biasi ilmestyy kuvioihin ja haluaa elvyttää heidän romanssinsa. Sekava rakkauselämä saa kuitenkin väistyä taka-alalle, kun TJ:n isä sairastuu vakavasti. Pää on pidettävä kylmänä, ja tässä jos koskaan tarvitaan parhaiden ystävien tukea.


Rakastan frendejä, kundeja - sarjaa edelleen, vaikka viimeisimmän kirjan lukemisesta onkin vierähtänyt jokunen vuosi aikaa. Oli ihanaa lukea lukumaratonin aikana sarjan päättävä osa. Nyt muistan taas, miksi tätä sarjaa rakastan!

TJ, Nesta, Lucy & Izzie ovat pohjoislontoolaisia teinityttöjä, joiden elämää lukija saa seurata sarjan edetessä. Sarjassa on kaikkiaan 11 osaa, joista rusketusraitoja on viimeinen. 

Jos nyt vihdoin ja viimein saisin tämän arvostelun tehtyä huolimatta aivoja korventavasta kuumuudesta. Mutta en valita kesän kuumuudesta, koska ennemmin kärsin siitä kuin talven kylmyydestä.

Sarjan viimeinen osa käsittelee oman lempihahmoni, TJ:n elämää kahden miehen loukussa sekä syvällistä mietintää isän sairastuessa vakavasti.

TJ tasapainoilee rikkaan Ollie Axfordin & entisen heilansa Luke De Biasin välillä ja lopulta hänen on valittava toinen. Ollie on hurmaava, hieman röyhkeä, rikkaan perheen poika, joka opiskelee Lontoossa, mutta hänen perheensä asuu maaseudulla hienossa kartanossa. 
  Olliella on Lontoossa ihkaoma taksifirma, jonka takseja käyttää. Nuo taksit vain ovat limusiineja. Ollie ei kuitenkaan kerskaile rahalla, jota hänellä on vaan käyttäytyy kuin muutkin.
   Ollie kiinnostui TJ:stä erään bileillan jälkeen ja halusi tutustua häneen sen jälkeen paremmin. TJ ja Ollie viettivätkin paljon aikaa yhdessä ainakin siihen saakka, kunnes Ollie paljastui nilkiksi, joka deittailee useaa tyttöä kerrallaan. Varsinainen kolmiodraama siis, mutta itse ainakin pidän tämän tyyppisistä kirjoista, mikäli se on kirjoitettu hyvin. Ja Kathy osaa hommansa!

Luke De Biasi taas on lempeä nuorimies, joka on TJ:n ystävän, Nestan entinen poikaystävä, mutta johon TJ on korviaan myöden rakastunut edelleen huolimatta menneisyydestä. Luken & TJ:n tavatessa ensimmäistä kertaa, Luke seurusteli vielä Nestan kanssa ja päätyi pettämään tätä TJ:n kanssa. Kirjan lopussa pienten mutkien jälkeen Luke & TJ saavat vihdoin toisensa.

Kirjan aikana seurataan myös TJ:n isän taistelua sairautensa kanssa. TJ:n isä on jääräpäinen lääkäri, joka komentelee kaikkia, jopa sairaalan henkilökuntaa ja valittaa mm. sairaalaruoasta. TJ:n isä sairastuu, kun hän lähtee viemään TJ:ä maaliostoksille, jotta tämä voi stailata huoneensa uudenlaiseksi ja heille tulee riitaa, minkä takia TJ pelkää ilkeiden sanojensa jäävän viimeisiksi, jotka hän isälleen sanoi.
   TJ:n isä kuitenkin parantuu, ja muuttaa elämäntapansa sekä hankkii itselleen ja TJ:n äidille puhelimet, joita heillä ei ennen ole ollut, koska he kokevat ne turhina kapistuksina. Tämän muutoksen lisäksi isä ostaa ison taulutelevision & grillin ja pyytää kaikki naapuruston ihmiset grillijuhlaan muutoksen kunniaksi.


Alkuperäisnimi: Mates, Dates and Sizzling summers
Kirjailija; Cathy Hopkins
Suomentanut: Peikko Pitkänen
Luettavaksi: Oma hylly, ostettu Huuto.netin kautta
Suosittelenko, kenelle: Kyllä, kyllä ja kyllä! Ei väliä, minkä ikäinen olet, jos pidät tämän tyyppisistä kirjoista, lue ihmeessä. Frendejä, kundeja - sarja sopii aikuisillekin kevyeksi lukemiseksi.
Arvosana: 5! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...