lauantai 18. heinäkuuta 2015

P.C & Kristin Cast: Yön talo 10 - Salattu


Voiko pimeyden pysäyttää ajoissa?

Panokset taistelussa pahaa vastaan vain kovenevat. Neferetin todellisen luonnon paljastuttua Neuvostolle, häntä ei pidättele enää mikään. Kaaos uhkaa nyt joka puolelta: ensin tallissa syttyy tuhoisa tulipalo, sitten Zoey alkaa epäillä järkeään, kun katsottuaan Auroxia näkijänkiven läpi hän näkeekin vanhan tuttunsa. Epäsopu on kitkettävä ennen kuin se ulottaa juurensa koko Yön taloon. Sarjassa aiemmin ilmestyneet: Merkitty, Petetty, Valittu, Piinattu, Vainottu, Lumottu, Kahlittu, Vapautetty, Määrätty. Osia on kaikkiaan 12. 
Jälleen kerran... Vaikka sarja on edennyt jo lähes loppuun, voi tätä ainakin minun kohdallani nimittää ikuisuusprojektiksi, sillä yhden osan lukeminen saattaa kestää useamman kuukauden. Alan pikku hiljaa kyllästyä mutta koska haluan tietää, kuinka kaikki päättyy, en voi lopettaa lukemista. 


Sarjan kymmenes osa Salattu, kertoo Zoeyn taistosta Neferetiä vastaan. Myös Aurox tulee aina vain tutummaksi ja mielenkiintoisemmaksi, sillä hänessä asuu eräs lukijalle ennestään tuttu hahmo. Kirjassa on tosin niitä ärsyttäviäkin puolia. 


Olen aika varma, että mikäli Zoey ei olisi muuttunut kirjojen edetessä niin ärsyttäväksi kuin hän nyt on, olisi tämänkin kirjan ongelmat ratkottu ehkä nopeammin. Pidin Zoeysta päähenkilönä ihan sarjan alussa, mutta kirjojen edetessä olen rakastunut enemmän Starkiin, Kalonaan & Afroditeen. Afrodite sanoo yleensä aina suoraan, mitä ajattelee ja juuri siitä syystä minun on helppo samaistua häneen. 

   Kalona taas kääntyi Määrätyssä vihdoin vuosisatojen jälkeen taas Valon puolelle ja hänestä tuli Kuoleman soturi & vartija sekä Tulsan Yön talon suojelija ja miekkamestari. 
   Stark on Zoeyn soturi, poikaystävä & suojelija. Stark ja Zo (Anteeksi Heath) ovat kokeneet yhdessä paljon ja kokevat tässäkin kirjassa. Muutamien yhteenottojen jälkeen kaikki on taas hyvin. 

Neferet on mielipuolinen kuolematon eikä hänessä ole enää lainkaan inhimillisyyttä. Hän ei tunne surua tai tuskaa, vaan nauttii saadessaan yhdessä Punaistensa kanssa aiheuttaa sekasortoa Yön taloon ja Tulsan kaupunkiin. Neferetin kaapatessa Zoeyn isoäidin kirjan juoni saa odottamattoman käännöksen, joka liittyy Auroxiin. Kirjassa tulee tutuksi myös Kalonan kuolematon veli & Nyksin puoliso, Erebus, jolle monet miehet vannovat uskollisuutta sotureina ja he kutsuvat itseään nimellä Erebuksen pojat.

   Erebuksen poikiin kuuluu kirjan hahmoista mm. Afroditen puoliso & suojelija, Darius, jolla on aseenaan veitset. Soturi ei voi leimautua ihmisen kanssa, mikäli ei vanno tälle soturinvalaa. Darius on Zoeyn suostumuksella vannonut tuon valan Afroditelle yhdessä edellisistä osista.

Mitään hirveän järisyttävää ei tämäkään kirja sisällään pidä, vaikka yksi Zoeyn ystäväporukasta siirtyykin lopullisesti Pimeyden puolelle ja yhdestä Pahan puolelle kuuluvasta tulokkaasta alkaa muokkautua hyvis. 


Lenobian ja Travisin juttu kiehtoi minua eniten koko kirjan aikana ja minua harmittaa, etteivät kirjailijat perehtyneet siihen tarkemmin. Olisin niin mielelläni kuullut lisääkin, sillä Travisista paljastui eräs asia, joka liittyy ratsastuksen opettaja Lenobian menneisyyteen.


Alkuperäisteos: Hidden. A House of Night novel
Kirjailijat: P.C & Kristin Cast
Suomentanut: Inka Parpola
Kustantanut: Otava
Luettavaksi; Oma kirjahylly
Suosittelenko, kenelle: Kyllä! Kirja sopii 10-16 vuotiaille nuorille tytöille tai vanhemmillekin kevyenä lukemisena
Arvosana: 3+

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...