keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Arvostelukappaleet Otavalta


En aluksi meinannut tehdä näistä juttua erikseen, koska jaoin kuvan jo tekstin kera blogin facebooksivulla, mutta luulen, että läheskään kaikki blogini lukijat eivät sen facebooksivua seuraa, niin ajattelin nyt kirjoittaa tännekin jutun näistä kahdesta aarteesta.

Pyysin tuossa jokin aika sitten Otavalta luettavaksi muutamaa kirjaa blogin kautta. Teen niistä jutun blogiin, kun olen ne lukenut, kuten teen muutenkin kaikesta lukemastani aina. Näistä tehdyt jutut linkkaan kuitenkin ihan erikseen vielä Otavan facebooksivulle.

Muistin Turun kirjamessuilla sunnuntaina pyytäneeni Yön talo - sarjan 11.osan Otavalta luettavaksi, kun olin muutamaa päivää aiemmin sen bongannut Porin INFO- kirjakaupan hyllystä. Oli siis iloinen yllätys kotiin tullessa, että pöydällä odotti noutoilmoitus isokokoisesta paketista. Heti kun katsoin lähettäjää, muistin, mitkä kaksi kirjaa olin pyytänyt luettavaksi.

1. Tuija Lehtinen - Välivuosi
Kirja on tarina siitä, kun kaksi hyvin erilaista yksinhuoltajaperhettä päätyy yhteen. Simo, boheemi kulttuurituottaja äiti ja pikkusiskopuoli Tikkurilasta. Lime, avaruusfysiikasta luennoiva professori-isä ja pikkusisko Kauniaisista. 
Simo aloittaa kymppiluokan. Lime on matikkaluokalla ja nero, kuten isänsä. Simosta tuntuu kuin hän olisi joutunut huonoon tosi-tv-ohjelmaan, jossa uusperheen jäsenet yrittävät tappaa toisensa. Lime puolestaan elää todeksi vanhaa perhesarjaa Me hirviöt.

Minulla on kirjan suhteen innostunut fiilis ja Tuijan tyylin tuntien odotukseni ovat korkeat, mutta luotan siihen, ettei suosikkikirjailijoihini lukeutuva Lehtinen petä minua vieläkään!


2. P.C. Cast & Kristin Cast - Yön talo 11: Paljastettu
Sarjan toiseksi viimeinen osa.

Neferet on vaarallisempi kuin koskaan ja on päättänyt kostaa niin Zoeylle kuin tämän läheisille. Kaaos on valloillaan Tulsassa - ja tilanteesta syytetään Yön taloa. Pystyykö ylipapitar Zoey pysäyttämään Neferetin ennen kuin tilanne yltyy sodaksi? Tehtävää ei helpota Zoeyn valtaava tunnemyrsky, jonka lähentyminen Auroxin kanssa saa aikaan. Yön talo -sarjan toiseksi viimeisessä osassa on ennätyksellinen määrä toimintaa & kuumia tilanteita. 

Niin no... katsotaan nyt. Viimeinen kirja antoi jo hiukan ymmärtää, että loppua kohden ollaan menossa, mutta ei kovin vauhdikkaasti. Saa nähdä, mitä sarjan toiseksi viimeinen osa pitää sisällään ja alkaako se tympiä yhtä pahasti kuin viimeksi lukemani osa 10, Salattu. Jospa tässä olisi enemmän Lenobia-Travis - kuviostakin? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...