perjantai 25. joulukuuta 2015

Kirjabloggaajien lukumaraton joululomalla (ei päivity enää)


Pinon päällimmäinen  - blogin Sanna kirjoitti meidän kirjabloggaajien omaan facebookryhmään aikovansa maratoonata Joulun pyhien aikaan. Maraton aika on tällä kertaa koko viikko, jonka aikana mukaan lähteneissä blogeissa, myös täällä omassani, luetaan. Lukupäivän saa valita itse ja aikaa lukea on noin 42 tuntia. Itse ajattelin maratoonata ainakin huomenna ja sunnuntaina. Vaikka sunnuntaina aukeavatkin kaupat jo, huomenna ei ole mitään tekemistä, kun kaikki on kiinni vielä. Siispä tässä olisi välillä jotain muutakin ohjelmaa kuin Netflixin tai Viaplayn tuijottaminen ja erilaisten sarjojen seuraaminen.

Sain aattona joululahjaksi yhden kirjan, jota en ole vielä aloittanut lukemaan, mutta jospa lukumaratonin aikana pystyisin sitä edes aloittamaan? En ole sen kummemmin miettinyt vielä maratonkirjoja, mikä on pieni ongelma sinänsä, koska en ole ajatellut huomenna pitää paljon taukoja valitakseni uutta luettavaa. Katson maratonkirjat illan aikana tänään ja laitan niistä sitten tähän samaan postaukseen kuvan ja kerron muutenkin lukumaratonista tässä samassa postauksessa.

Tarkemmat tiedot maratonista ja muut osallistuvat blogit löydät Sannan postauksesta. 26. joulukuuta lähtee hiljaisesti ja nautinnolla käyntiin Rauhaa maailmaan -lukumaraton. Teemaan sopivasti aikataulu on joustava, eli maratonlenkkejä käydään viikolla 26. joulukuuta - 2. tammikuuta.

Lukemiseni on tänä vuonna ollut hiukan jäissä. Kokoajan olen kovasti yrittänyt, mutta saisin melkein hävittää puhelimeni, jotta pystyisin uppoutumaan tarinoiden ihanaan maailmaan ajatuksen kanssa ja saisin luettua enemmän. 


______________________________________________________________________________
Alustava lukumaratonkirjapinoni näyttää nyt tältä: 

Kuvan keltaisuus johtuu keltaisesta lakanasta.
Kuvan otin äkkiä sängyllä puhelimella, joten anteeksi sen huono laatu!

L.Marie Adeline - S.E.C.R.E.T: Kuuma liekki
Eppu & Anna Nuotio - Venla T:n rakkaudet
Siri Kolu - Tervemenoa, Taika Taksinen
Nadja Sumanen - Rambo
PC Cast & Kristin Cast: Yön talo 11 - Paljastettu
Maria Turtschaninoff - Maresi, Punaisen luostarin kronikoita

Blogin teemaan sopivasti, kaikki kirjat ovat tälläkin kertaa nuortenkirjoja. Mutta lupaan, että ensi vuonna tänne ilmaantuu muutakin kuin nuortenkirjoja, koska mulla odottaa hyllyssä mm. muutama kiinnostava elämäkerta.Klo 16:02 26.12.2015: Spotify päälle ja aloitetaan! Aloitan lukumaratonin Venla T:n rakkaudet sivulta 13.

Klo 17:40 En ole lukenut vielä juuri mitään, vaan jumituin selaamaan nettiä ja jotain piti syödäkin. Tai olenhan minä toki lukenut, jos lasketaan itse kirjoitettu tarina mukaan? Luulen, että ei lasketa. Nyt alan oikeasti lukea!


Eilen sain kaikkiaan luettua 37 sivua vaihdettuani kirjaa. Vaihdoin 20 tuntia sitten Venla T:n rakkaudet Yön Talon 11.osaan ja sitä olen nyt tänään pätkittäin lukenut aina pikku hiljaa. Tosin välillä olen selannut facebookkia, lukenut uutisia ja katsonut videoita YouTubesta. 


Jatkoin lukemista tänään aamupäivällä noin klo 12:51, jolloin luettuja sivuja oli kasassa 38. Klo 14:45 luettuja sivuja oli kaikkiaan 71, ja sen jälkeen päätin alkaa katsoa YleAreenasta H2O - nimistä sarjaa, joka kertoo kolmesta tytöstä, jotka saavat tietää olevansa merenneitoja. Sillä tiellä ollaan edelleen, tosin nyt alan katsoa yhtä joululahjaelokuvistani, Itse Ilkimyksien keltaisista kätyreistä tehtyä elokuvaa. Ideahan oli edetä rauhallisesti ja sen minä tosiaan teen. Vähän myöhemmin luen taas!


Maanantai 28.12.2015
Lukumaraton on nyt osaltani ohi ja otin sen todellakin rennosti. Idea oli nimenomaan edetä rauhassa ja sen minä teinkin. Lukutulokseni oli 103 sivua, mikä on aika vähän, kun ottaa huomioon, että tein välillä paljon muutakin kuin luin. Katsoin mm. Netflixiä ja YleAreenaa ja pelasin meidän tabletilla Simsiä. Mutta hauskaa todellakin oli!

3 kommenttia:

  1. Kiva idea :) Missä osoitteessa sellainen Facebook ryhmä on? :)

    VastaaPoista
  2. Oikein hauskaa maratoonausta! Täällä jo eka päivä pulkassa :)

    VastaaPoista
  3. Tsemppiä lukemiseen! Nuortenkirjat onkin hyvää maratonlukemista. :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...