maanantai 14. joulukuuta 2015

Kirjat, jotka toivoisin joululahjaksi...

En toivo saavani paljon lahjoja jouluna. Suurin ja oikeastaan arvokkain lahja, jonka haluaisin, olisi tehosekoitin, jossa olisi jäänmurskausohjelma. Se olisi niin kätevä, kun miettii vaikka smoothien tekemistä! Kuitenkin. Lahjalistalle on eksynyt muutama kirjakin, ja niistä ajattelin nyt kertoa, mitä ne ovat ja miksi haluan ne.

1. Linnea Parkkonen - 112, vihaan itseäni 

Syömishäiriöisethän oikeasti vihaavat ruokaa. Ei minulla siis voinut mitään sairautta olla. Rakastin ruokaa, en vain halunnut syödä sitä. 


Kirja nimensä mukaan kertoo mielenterveysongelmista ja vaikeuksista hyväksyä itseään. Masennuksesta. Haluan lukea teoksen, koska muutama hyvä ystäväni taistelee päivittäin masennusta vastaan, ja vaikka itsekin olen joskus allapäin, ei mulla ole diagnosoitu masennusta. Haluan oppia ymmärtämään ystäviäni paremmin ja koska olen hyvin empaattinen ihminen, haluan myös auttaa muita.

2. Eppu & Anna Nuotio - Ihana Venla T

Teinityttöjen Bridget Jones!Venlasta on tullut suosittu nettipalstanpitäjä. Mutta vaikka hän osaakin vastata muiden kysymyksiin, hän ei keksi vastausta siihen miten sanoa poikaystävälleen Horhelle, että tämä on ihana, mutta Matiasta Venla rakastaa...Venlan ihmissuhdekiemurat jatkuvat yhtä hulvattomina kuin kirjoissa Venla T:n rakkaudet ja Venla T:n se ainoa oikea.


Näin kirjailija Eppu Nuotion ensimmäisen kerran kesällä Porin kaupunginkirjastossa, kun kävin kuuntelemassa Areenan keskusteluja. Kiinnostuin heti Epun kirjoista häntä kuunnellessani ja päätin, että minun on luettava hänen kirjojaan. Siksi aion tarttua tähänkin ja haluan sen lahjaksi. Kirjoissa minua pitää yleensä viehättää kirjan nimi tai kannen kuva, jotta ostaisin sen itselleni ja tässä kiinnostaa molemmat! Lisäksi myös takakannen teksti ratkaisee aika pitkälle kirjan kohtalon....3. Mila Teräs - Noitapeili

Kiehtova saturomaani täynnä magiikkaa, jännitystä ja huumoriaHugo ja Lydia löytävät Noitapeili-nimisen kirjan välistä kummallisen kartan. Kartta johdattaa heidät ensin unohdettujen tarinoiden kirjastoon ja sieltä salaista reittiä Kyöpelinvuorelle.Kyöpelin kaupungissa on alkamassa suuri Noitakonferenssi. Kun Kyöpelinvuoren holvissa säilytetty noitapeili juhlan kunniaksi nostetaan esiin, Lydia joutuu peilin takaiseen varjojen maahan.Onnistuuko Hugon pelastaa Lydia ilkeän Peilien valtiaan kynsistä?"Oikeat kirjat osuvat kohdalle, kun on niiden aika. Siinä on kirjojen salaisuus ja taika."


Listallani toistaiseksi viimeinen kirja on Mila Teräksen Noitapeili. Koska olen ihminen, joka rakastaa lukea ja kirjoittaa fantasiaa, kiinnostaa minua tämäkin kirja, sillä jo sen nimi sanoo, että kyseessä ei voi olla ihan tavallisia ihmisiä sisällään pitävä kirja, vaan mukana on oltava jotain epätavallista. 

Listaa olisi toki voinut jatkaa vielä vaikka kuinka pitkälle, mutten ollut kirjoittanut lahjatoiveisiini tämän enempää kirjoja ja se kyllä hieman harmittaa. No, jännityksellä odotan, saanko kirjoja lahjaksi. Minut tuntevat läheiset ja ystävät tietävät, että olen parantumaton lukutoukka ja rakastan fantasiakirjoja. Tykkään silti lukea myös mm. Anna-Leena Härköstä nuortenkirjojen lisäksi. Toivoitko sinä lahjaksi kirjoja? 
Ja jos kyllä, niin mitä kirjoja ja miksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...