perjantai 15. tammikuuta 2016

Näitä luen keväällä 2016

Moni kirjabloggaajakollegani on tämän postauksen tehnyt blogiinsa jo ennen vuoden vaidetta tai heti sen jälkeen. Olen jokaisen lukenut läpi ja miettinyt, pitäisikö minunkin selata kustantamoiden keväällä tulevat uutuudet läpi ja listata niistä ne, jotka aion lukea. Lukujono on jo ainakin itselläni suuri, mutta ei se mitään! Aina mahtuu uutta mukaan ja aivan 100% varmasti luen jossain vaiheessa kaikki lukemista hyllyssä odottavat kirjatkin. En vaan ota siitä stressiä itselleni. Lukeminen ei ole suorittamista, se on elämäntapa ja rakas harrastus, kärkipäässä heti kirjoittamisharratukseni jälkeen.

Kirjoitusharrastuksestani puheen ollen, sain eilen mahtavan ja ehkä hieman hullun idean jälleen kokonaiseen uuteen tarinaan, kun juttelin unista erään ystäväni kanssa. Tarinan aiheesta ei ollut vielä kukaan ainakaan googlen mukaan kirjoittanut kirjaa, joten olen aina vaan innostuneempi. Tulen luultavasti julkaisemaan otteita siitä täälläkin, kunhan saan sen alkuun ja ajatusryöpyn selvitettyä. Jokainen joskus tarinoita harrastusmielessä tai työkseen kirjoittanut tietää mistä puhun. Kun saat idean johonkin tarinaan, ovat ajatukset usein yhtä sekasortoa ja mieleen tulee milloin mihinkin tarinan kohtaan sopiva juttu ja se on vaan kirjoitettava ylös.

Evanin perillinen on tällä hetkellä yhä kesken. Sen suhteen on pieniä vaikeuksia, koska omasta mielestäni tarinan prologi on liian lyhyt ja paikat huonosti kuvailtu ja tapahtumat etenevät liian nopeasti. Tosin eihän prologin mikään hehtaarinpituinen kuulukaan olla. En vaan pääse yli tästä ajatuksesta. Olenko liian itsekriittinen? Ehkä...

Nyt kuitenkin takaisin itse asiaan. Miten mulla karkaa aihe käsistä aina, kun alan kirjottaa keksimistäni tarinoista? :D

Selailin kustantamoiden tulevia uutuuksia, ja tein niiden pohjalta listan niistä uutuuksista, jotka minua itseäni kiinnostavat ja jotka aion lukea joko kirjastolainana tai hankkimalla itselleni.
Kustantamot eivät ole missään järjestyksessä. Yllättyykö kukaan jos sanon, etten valinnut kuin lasten- ja nuortenkirjoja tai nuortenkirjoja? Ei varmaan. Yritän kyllä lukea muutakin ja tarkoitus olisi lukeakin, koska kuten olen sanonut yhdessä aiemmin kirjoittamassani postauksessa, hyllyssä odottaa mm. muutama kiinnostava elämäkerta.


WSOY:
Cathy Cassidy - Kesäunelmia (Suklaamuruset 3)

- Kirja vaikutti kiehtovalta jo kannenkin ulkonäön perusteella, 
vaikka en edellisiä osia ole lukenut.

Clive Cussler & Graham Brown - Haamulaiva

- Hyppään mukavuusalueeni ulkopuolelle. Tykkään toimintaelokuvista, joten jännitys- ja toimintakirjatkin menevät, vaikka suosin edelleen vahvasti nuortenkirjallisuutta.

''Kurt Austin NUMAn erikoisprojekteista palaa tajuihinsa loukkaannuttuaan uppoavan huvijahdin pelastusyrityksessä. Muistikuvat ovat sekavat. Näkikö hän entisen rakastettunsa Sienna Westgaten hukkuvan? Kurtin on saatava selvyys asiaan. Nainen on tietokonealan gurujen guru, joka on joutunut kyberrikollisjengin kynsiin. Maailman koko tietoliikenne on uhattuna, kun Brèvardin roistosuku hamuaa valtaa. Intian valtamereltä Pohjois-Koreaan ja sieltä Madagaskarille syöksyvät sankarit Austin ja Zavala joutuvat tekemään kaikkensa estääkseen koko maailmaa luisumasta häikäilemättömien rikollisten armoille.''

Laura Lähteenmäki - Nutcase

''Lähteenmäen romaani herättää pohtimaan, miten pienistä aineksista teemme oletuksia ja miten mikään ei ole välttämättä niin kuin luulemme.'' Kirjaan liittyy myös blogi, joka avataan kirjan ilmestyessä. Jännittävää! En ole koskaan lukenut kirjaa, johon liittyy myös blogi. Odotan siis todella innoissani tätä!

Stephenie Meyer - Houkutus/Elämä ja kuolema

- Kirjassa on lähes koko maailman tietämä, aito ja alkuperäinen, tuttu Houkutus- tarina, mutta kun kirjan kääntää, löytyy toiselta puolelta Meyerin uudelleenkertoma versio, joka yllättää lukijan ja lukija saa kokea asiat aivan uudesta näkökulmasta.

Tammi:
Mintie Das - Storm Sisters 1: Kuohuva maailma

- Tästä kiinnostuin jo pelkästään sen kannen perusteella. Mutta...
Charlie, Sadie, Liu, Raquel ja Ingela ovat viisi nuorta tyttöä, jotka matkaavat maailman merillä. He ovat naamioituneet merirosvoiksi suojellakseen itseään vaaroilta, mutta riittääkö se? Kun Liun isä uhkaa tytärtään, ystävysten on pakko paeta kenties henkensä edestä pitkin aavoja ulapoita. Pystyvätkö he pelastamaan kuninkaallisen merialuksen ryöstäjiltä? Ja onko sittenkään hyvä idea liittoutua kapinallisten poikien kanssa, jotka jakavat tyttöjen menneisyyden salaisuudet?

Sari Luhtanen - Tähtirooli

''Aura haluaa loistaa, hänestä varman päälle eläminen on fiksu valinta. Hän on siistissä sisätyössä hyvinvointikeskuksen psykologina, sulhanen Joel on valioyksilö, siskon kanssa riidellään vain normiasioista ja hörhöilevä äiti pidetään sopivalla etäisyydellä. Lisäksi yllättävä menestys tosi-tv:ssä imartelee. Mutta yhtäkkiä Joel ei keskitykään Auraan, komea remonttimies aiheuttaa houkutuksia, ja kaiken huipuksi Aura saa tällin päähänsä. Kun vielä Joelin kaksoisveli ilmaantuu Amerikasta, elämään tulee kertaheitolla draamaa ja hohtoa. Kunnes Aura irrottelee liikaa ja tajuaa olevansa vieraissa nahoissa. Onnistuuko hän enää löytämään roolin, jossa häikäistä omana itsenään?''

Otava:

Jenni Pääskysaari - Poika, sinä olet..
- Kirjasta ei kustantamon uutuuksien lehdessä ollut kuvaa, mutta kirja on kuitenkin vastaava kuin Pääskysaaren aiempi Tyttö, sinä olet... ja se on syy, miksi kirja minua kiinnostaakin. 
Oma voimakirja pojille!

P.C Cast & Kristin Cast - Yön talo 12: Pelastettu
- Äärimmilleen venytetyn, suositun Yön talo - sarjan päätösosa. Itse luen juuri nyt parhaillaan 11.osaa, joka on toiseksi viimeinen. Olen siinä aika alussa, joten tämän ilmestyminen vasta huhtikuussa ei haittaa, ainakaan paljon. Täytyy sanoa, että alan olla pikku hiljaa kypsä tähän sarjaan, mutta koska haluan tietää, miten kaikki lopulta päättyy, voittaako Zoey Neferetin vai häviääkö hän ja saako Neferet haluamansa? En voi elää epätietoisuuden kanssa :D

Eppu & Anna Nuotio - Ihana Venla T

- Äidin ja tyttären kirjoittaman nuortensarjan, Venla T:n kolmas kirja. Luen parhaillaan sarjan ensimmäistä osaa, ja aion lukea toisenkin osan. Sarja vaikuttaa hyvältä ja uppoaa minuunkin, vaikka välillä tunnen itseni hieman vanhaksi lukiessani tätä. Sarja sopii erinomaisesti yläasteikäisille tytöille.

Lisäksi Otavan kirjoista kiinnostavat:

Mila Teräs - Noitapeili
Tuija Lehtinen - Kamera käy
Rick Riordan - Kesän miekka (Alku Magnus Chasen tarinalle!)

Osuuskumma:
Anni Nupponen - Hirviöasiakaspalvelu

"Hirviöasiakaspalvelu palvelee vuoden jokaisena päivänä, ympäri vuorokauden, numerossa 0800-HIRVIÖ. Numerossa vastaavat kokeneet hirviöasiantuntijat. Linjojen ollessa ruuhkaiset voitte jättää soittopyynnön, niin soitamme teille takaisin."

Anni Nupposen veikeä kokoelma sadan sanan tarinoita tutustuttaa lukijan mitä kummallisimpiin asiakaspalvelutilanteisiin. Mitä tehdä, kun naapuri on hankkinut kerberoksen pennun? Entäpä jos kotiin onkin kannettu plasmatelevision sijaan ektoplasmatelevisio?

Myllylahti:

Hanna Kauppinen - Kirja, jota kukaan ei koskaan lukenut
''Mila etsii täydellistä kirjaa. Hän asuu antikvariaateissa, kantaa omaisuuttaan olkalaukussaan ja hengittää kirjapölyä. Kun kaupunkiin avataan uusi kirjakauppa, Mila löytää läheisyyttä ja ymmärrystä tarinoiden lisäksi myös ihmisistä. Herra H:n omalaatuinen kauppa vetää Milaa puoleensa magneetin lailla, samoin tähtihilesilmäinen Toni.Sekä Milan että kirjakaupan tulevaisuus joutuu vaakalaudalle, kun kaupungin rauhaa astelee uhkaamaan herra Kunnas. Hän kun löytää vaarallisia ajatuksia ja noituutta juuri sieltä, mistä haluaa niitä etsiä.''  

Fantastinen kertomus rakkaudesta kirjoihin – ja ihmisiin.Elina Pitkäkangas - Kuura
- Tästä olenkin jo puhunut blogini facebooksivulla. Luin Kuuran lukunäytteen ja kiinnostuin siitä niin paljon, että kirja on pakko hankkia ihan omaksi saakka! Aivan mahtavalta vaikuttava teos. 
Odotan innolla kirjaa. 

Myllylahden aiemmin ilmestyneissä kiinnosti:
Linnea Parkkonen - 112, vihaan itseäni

Karisto:
Anna Ala-Soiroá - S.E.K.S.I.Ä Kuuma aalto

''Marjatta saa 60-vuotislahjaksi työkavereiltaan päiväkodissa lahjakortin eroottiseen iltaan. Se on sitä myöten menoa. Marjatta joutuu eroottisen terapeuttinsa ja personal trainerinsa Evitan kynsiin ja käy läpi kuuden kohdan ohjelmaa, jossa tapailee toinen toistaan maskuliinisempia uroksia rekkakuskeista konduktööreihin. Kaikki ei aina ehkä suju ihan nuottien mukaan, mutta onhan Marjatta joka tapauksessa monta kokemusta rikkaampi. Ja lopussa, kuten tiedetään, kiitos seisoo…''

- Olen ihan hiljattain alkanut kiinnotua erotiikkakirjallisuudesta. 
Eikä se ole Fifty Shades of Greyn ansiota...

Johanna Hulkko - K18

Aksu ottaa ja mokaa pahemman kerran. Porukat poissa, koko talo käytössä, vähän juomaa, hyvää seuraa. Maria – the beibe – ei ikinä antaisi anteeksi. 

''Lastenromaaneistaan tunnettu Johanna Hulkko hyppää uutuuskirjassaan huikean uskottavasti teinipojan nahkoihin – tuloksena rento romaani nuoruudesta ja 
ylikierroksilla hyrräävistä hormoneista.''

Lisäksi kiinnostivat:
Jukka-Pekka Palviainen - Tarpeeksi reilua
Kalle Vierto - Kivimutka ja kaapattu Cake
Juha-Pekka Koskinen - Benjamin Hawk: Merirosvon oppipoika


Avain:
Ari Haasio - Lapset, nuoret ja netin vaarat
Pertti Rajala - Sata totuutta Suomesta

Gummerus:
Jojo Moyes - Jos olisit tässä
Estelle Maskame - Diminy: Rakastan
Estelle Maskame - Diminy: Tarvitsen

Kosmos:
ARI WAHLSTEN - Kuka pelkää mustaa miestä?


Huhuh, valehtelematta tämä on koko tähänastisen kirjablogihistoriani pisin postaus, 
mutta oli se sen arvoista!

1 kommentti:

  1. Meillä onkin paljon samoja tässä. Bongasin etenkin tuon Mintie Dasin Storm Sistersin. Alkutietoja ei tästäkään paljoa olen, mutta kansikuva lupaa hieman steampunk-tyylisiä vivahduksia. Lisäksi ainakin Noitapeili, Kirja, jota kukaan ei lukenut ja kuura ovat kevään must read osastolla. Mielenkiintoinen kirjakevät siis tulossa!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...