sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Elisa Kirja

Latasin perjantaina puhelimeeni Elisa Kirja - sovelluksen, jolla voi lukea e-kirjoja ja kuunnella äänikirjoja, kunhan ne on ensin ostanut itselleen. Totesin sovelluksen tosi käteväksi ja vaikka yleensä olenkin sitä mieltä, että kirjan pitää olla käsinkosketeltava, mielellään kovakantinen teos, oli minusta ihan kiva kokeilla myös e-kirjojen lukemista. Nyt olen tähän mennessä sortunut ostamaan jo ainakin neljä kirjaa, joista yksi on Me Rosvolat, johon ihastuin täydellisesti käytyäni katsomassa samannimisen näytelmän keskiviikkona Porin Teatterissa. Porin Teatterissa on muuten ihan huikeita näyttelijöitä! Yhtään huonoa näytelmää en ole vielä nähnyt. Huonostakin tuntuu Porissa tulevan hyvä.


Luetko sinä e-kirjoja tai kuunteletko äänikirjoja? Itse ajattelin kävellä ensi viikolla kirjastoon (ennen perjantaita, koska silloin olen Porin Info -kirjakaupassa puhumassa lasten- ja nuortenkirjoista) ja lainata jokusen äänikirjan lasten- ja nuortenpuolelta johtuen innostuksestani lasten- ja nuortenkirjoihin.

Jos et tiedä, mikä on Elisa Kirja, se on maksuton Elisan palvelu, johon rekisteröitymällä voit lukea sen laajista valikoimista paljon e-kirjoja ja kuunnella äänikirjoja. Sen avulla suosikkikirjasi kulkevat aina kätevästi taskussa mukana. Katso Elisan esittelyvideo tästä. Muuta tietoa palvelusta löytyy täältä. Paljon reissaavalle ihmiselle Elisa Kirja - palvelu on todella kätevä. Itse tykkään lukea varsinkin arkiaamuisin koulumatkoilla... Niin tai no, mulla ei oikeastaan ole sellasta paikkaa, missä en voisi lukea. Saatan lukea joskus jopa kylässä ollessani, jolloin se saattaa ehkä ystäviä ärsyttää tai huvittaa vähän, kun en keskity siihen, mitä he puhuvat, vaan keskityn lukemaan.
   Olen tällä hetkellä lukenut Me Rosvoloita tuon palvelun kautta nyt varmaan ehkä hieman alle puolivälin. En ole ihan varma, koska e-kirjaa lukiessa en pysy ihan niin hyvin jyvällä siitä, missä luvussa olen menossa kuin jos lukisin kovakantista kirjaa. En tiedä, milloin saan Storm Sisteriä, Venla T:tä tai Varjojen Kaupungit 1-3:a jatkettua eteenpäin, koska jotenkin tuo Me Rosvolat nyt vaan onnistui imemään täysin mukaansa. Taitaa olla pakko lainata sarjan muut osat kirjastosta jossain vaiheessa.... Tänä vuonna tulee muutenkin niiin hurjan paljon kaikkia kiinnostavia kirjoja, etten tiedä, ehdinkö mitenkään lukea kaikkea.

Kirjat, jotka olen e-kirjana ostanut Elisa Kirjaan, ovat:


4 kommenttia:

 1. Elisa Kirja on kyllä ihan ehdoton tällaiselle ulkosuomalaiselle. Joskaan mulla ei taida sovellusta olla puhelimessa, lataan kirjat ihan e-lukijalle. Siitä on kivempi lukea.

  VastaaPoista
 2. Luen aika paljon e-kirjoja. Itse asiassa nykyään kun ostan kirjan, ostan melkein aina e-kirjan, osittain siksi että hankkiminen on niin kätevää ja osittain siksi ettei kirjahyllyni kuormitu. Puhelimessa mullakaan ei sovellusta ole, vaan lataan koneelta ja luen lukulaitteella.

  VastaaPoista
 3. Elisa Kirjalla on kyllä mukavan laaja valikoima e-kirjoja. Itse luen kuitenkin enemmän Amazonin Kindle - sovelluksen kautta (sekä tabletilla että puhelimella) kun sieltä löytyy vielä enemmän luettavaa (toki tietysti englanniksi) ja halvemmalla.

  Tulisi varmaan luettua suomalaisiakin e-kirjoja enemmän jos niiden hinnat vähän putoaisivat. Nythän eroa painettuun ja sähköiseen versioon ei taida olla kuin muutamia euroja. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niissä ei oikeen rahallisesti ainakaan vielä ole suuria eroja. Luen itse paljon suomeksi just sen takia kun en oikeen kieliä osaa ja varsinkin englanti tuottaa ongelmia.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...