maanantai 23. toukokuuta 2016

Näitä luen syksyllä

Mua on nyt jonkin aikaa vaivannut enemmän tai vähemmän melko ilkeä lukujumi ja siihen lisäksi stressi, sillä yksi koulukurssi pitäisi tällä viikolla saada alta pois, mutta se tuottaa vähän ongelmia, koska kyseisen kurssin tehtävät ei kiinnosta yhtään, vaikka normaalisti pidän äidinkielestä.

Mulla on jotenkin muutenkin viime viikkoina motivaatio ollut nollassa niin äiidinkielen kuin lukemisen ja kirjoittamisenkin suhteen eikä energiaa ole ollut tehdä juuri mitään, joten sosiaalisten suhteiden ylläpitäminenkään ei ole ollut helppoa.


Nyt löysin kuitenkin aikaa saada tehtyä edes tämän ''Näitä luen syksyllä'' - jutun ja syy sen pitkittymiseen on yksinkertainen, motivaation puute. Aikaa löytyy siksi, että unohdin muistitikkuni kotiin enkä voi siis käytännössä tehdä yhtään mitään nyt koulussa... Jos huomenna olisi parempi päivä? Toivottavasti ainakin. Koska minua laiskotti, jutun kuvat ovat ainakin osittain suoraan kustantamoiden katalogeista.

Art House/Jalava/Tietosanoma


Vaikka en ole edellistäkään Archie Greeneä lukenut (pitäisi ottaa työnalle sekin) niin jatko-osa kiinnostaa. Tosin, ymmärtääkseni kirjassa on puhetta velhoista sun muusta taikaan liittyvästä ja vaikka rakastankin fantasiaa, taikuus alkaa tulla jo korvista ulos. Kai olen kääntymässä vähän pois siitä, vaikka en haluaisi... Pelottavaa.


Yleensä en voi sietää sotajuttuja, mutta jostain syystä viime aikoina kaikki jollain lailla sotaan liittyvä on alkanut kiinnostaa, vaikka siitä sitten menisikin yöunet. Siksi myös tämä kirja kiinnostaa.


No, sanoin kasvaneeni ulos fantasiasta... öö, ei se taida pitää täysin paikkansa, koska bongasin uutuuksista myös tämän Pohjolan myyteistä kertovan kirjan.


Gummerus


Rakastan H.C. Andersenin satuja ja katsoin paljon hänen saduistaan tehtyä tv-ohjelmaa lapsena. Muistan yhä muutaman sadun aika hyvin, joten tämä kirja on pakko hommata ihan omaksi asti!


Tämä kirja on todella ajankohtainen ja minua kiinnostaa, mitä maailmalla ja omassa maassani tapahtuu, joten myös tämä kirja kiinnostaa. Oletko muuten huomannut, että ihmiset on jotenkin paljon enemmän agressiivisia kuin ennen ja ärsyyntyvät helpommin lähes mistä tahansa? Itse mietin nykyään tarkkaan kenelle puhun ja mistä...


MyllylahtiOstin lukulaitteelleni jokin aika sitten kaikki edelliset osat yhtä Rossin sarjaa ja jotenkin tämäkin kiinnostaa!


Otava


Tuija Lehtinen on yksi vahva suosikkini ja hänen kirjansa eivät ole vielä kertaakaan pettäneet minua. Olen lukenut monia Tuijan lasten- ja nuortenkirjoja jo ennen kuin aloin kirjoittaa blogia. 


Yhdysvaltalaisen Julie Murphyn kirja, Dumplin kiinnostaa, koska siinä puhutaan lihavasta naisesta (en ole itsekään pienikokoinen) ja siitä, että Dumplin on asian kanssa ihan ok. Hänen mielestään täydellinen bikinivartalo on saavutettu pukemalla bikinit päälle. Dumplin ilmoittautuu mukaan äitinsä järjestämiin missikisoihin protestina. Pakkaa sekoittaa entisestään työpaikan hottis, joka Dumplinin järkytykseksi ihastuu häneen. Soppa on valmis!

En ole vielä lukenut edellistä Noaidin tytärtä, mutta aivan varmasti luen sen, kun ehdin!
Myös kirjan jatko-osa kiinnostaa kovasti.


Pakolaisten myötä olen kiinnostunut myös islamilaisesta kulttuurista 
ja tämä kirja voi olla siinä iso apu.


Pidin kovasti edellisestä Maurista, joten myös sarjan jatko kiinnostaa.


Ihana, Rosvoäiti, Siri Kolu hemmottelee fanejaan taas uudella Rosvola kirjalla. Tuskin maltan odottaa, mitä Rosvoloille tapahtuu tällä kertaa.


Myös lähiönoita Taika Taksisen tarina saa jatkoa. Itselläni on edellinen osa vielä luettavana, ja luen sen ihan varmasti. Koulu loppuu viikon päästä, joten mulla on lomalla aikaa pureutua kaikkiin lukupinoni kirjoihin.


Olen odottanut jatkoa Callumin tarinalle siitä asti, kun sain Rautakokeen luettua. Odotan jännityksellä, miten Callumin käy, sillä kirjan takakanteen tulevan tekstin lukemalla ei ole vaikea päätellä, että luvassa on jännittävä seikkailu. 


Siltala


Suomenkieli kiinnostaa minua kovasti ja tavoitteenani on paitsi oppia enemmän äidinkielestäni myös julkaista joskus oma kirja. Sitä varten olen jo vuosia treenannut suomenkieltä ja kerran jopa lähettänyt oman tekstini kustantajalle.


Pidän näyttelijä/kansanedustaja Jani Toivolasta kovasti. Hän on yksi eduskunnan järjenäänistä. Janin kaltaisia kansanedustajia saisi mielestäni olla enemmänkin. Jotta ei menisi liian poliittiseksi, niin Janin kirja ''Minusta tulee isona valkoinen'' on hänen omaelämäkertansa, jossa hän pohtii yksilön oikeutta omaan tarinaan. Teoksen punaisena lankana on Toivolan matka isänsä synnyinseudulle pieneen Webujen kylään Kenian maaseudulla. Elämäntarinansa kautta Toivola käsittelee ajankohtaisia kysymyksiä liittyen identiteettiin ja ihmisen oikeuksiin - kuka saa rakastaa, kuka saa perustaa perheen ja olla isä tai äiti, kuka saa kutsua itseään suomalaiseksi.

Miten päästää irti pelosta ja häpeästä ja seistä omilla jaloillaan?


Kustantamo S&S


Rosa Meriläisen ja Saara Särmän Anna mennä on opaskirja hauskempaan elämään. 
Kirja kiinnostaa minua aika paljon kuten se aito oikea feminismikin. 
Aidolla oikealla feminismillä tarkoitan siis tasa-arvoa kummallekin sukupuolelle. 


Tammi
Olen viimeaikoina jo ihan opiskeluiden takia kiinnostunut koodaamisesta, joten luonnollisesti myös aiheeseen liittyvät kirjat kiinnostavat, vaikka ne sitten olisivatkin lastenkirjoja kuten Hello Ruby.
 Rosie Dickinsin Kuinka tietokone toimii? Kurkista ja koodaa! on tiivis ja havainnollinen tietopankki tietokoneista ja koodaamisesta.


Sari Peltoniemen ja Laura Haapamäen Taivazalan joutsen aloittaa jännittävän trilogian, joka kertoo pienestä Kielisen kylästä. Eräänä elokuun päivänä kylään ilmestyy kummallinen lintuparvi. Parvi kantaa mukanaan koria, jossa matkustaa Opri koiriensa sekä taivaskissa Natalian kanssa. Opri on tullut Taivazalasta Kieliseen etsimään poikaansa. Miranda alkaa ystäviensä Veeran ja Olavin kanssa selvittää, mikä Taivazala oikein on ja kuka on ryöstänyt Oprin pojan. Miksi hänet on ryöstetty Kieliseen? Mistä johtuu, että rehtori muuttuu yhä vihaisemmaksi ja sulkeutuu usein koulun tornikamariin? Mikä sairastuttaa Kielisen lapset?


Maria Turtschaninoff on kirjoittanut aiemmin yhden osan Punaisen luostarin kronikoita ja nyt Maresin tarina saa jatkoa itsenäisellä jatko-osalla, joka palaa ajassa taaksepäin, Punaisen luostarin perustamista edeltäviin tapahtumiin. 
Sain avausosan joululahjaksi, enkä ole kirjaa ehtinyt vielä lukea.
Jos saisin asian korjattua kesälomani aikana.


WSOY


Juuli Niemen Et kävele yksin on tarina 15-vuotiaasta nuoresta, joka vasta piirtää omia ääriviivojaan tarinaan nimeltä elämä, kun ensimmäinen rakkaus iskee. Egzonin perhe on Kosovosta ja Agzon on mamu, vaikka on syntynyt Suomessa. Ensimmäinen rakkaus antaa kaiken ja muuttaa kaiken, mutta voi myös repiä palasiksi.Tässä oli minua kiinnostavat kirjat kustantamoiden syksyn katalogeista.
Löysitkö jotain kivaa, mitä odottaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...