torstai 29. joulukuuta 2016

Elisa Heilala - Heikki Kinnunen: Tarinankertojan elämät


Koko Suomi tuntee Heikki Kinnusen, mutta mitä me tiedämme hänestä? Televisiosta ja elokuvista tuttujen hahmojen ja lukemattomien teatteriroolien takaa paljastuu näyttelijä, jolle näytteleminen on työ, intohimo ja elämä. 
   70-vuotispäivänsä kunniaksi ilmestyvässä elämäkerrassa Heikki Kinnunen avautuu elämästään: lapsuuden isosta, alituiseen muuttaneesta rautatieläisperheestä, nuoren pojan tiestä Teatterikouluun ja sieltä Suomen arvostetuimmille näyttämöille, mm. Kansallisteatteriin, Turun kaupunginteatteriin, Helsingin kaupunginteatteriin ja Tampereen kaupunginteatteriin, unohtamatta mittavaa uraa elokuva- ja tv-viihteen maailmassa tai kärhämiä verottajan kanssa. 
   Omia kokemuksiaan ja näkemyksiään näyttelijälegendasta kertovat kirjassa myös perhe, ystävät ja lukuisat työtoverit vuosien varrelta.
Sellaiselle ihmiselle, joka tykkää lukea elämäkertoja, näyttelijä Heikki Kinnusen elämäkerta on hyvää luettavaa. Kirjan tapahtumat on hyvin kerrottu ja ne alkavat ihan alusta. Heikki ei unohda kerronnassa perhetaustastaan ja kertoo myös heistä paljon. 
   Kirjasta selviää hyvin polku, jonka Kinnunen on näyttelijän urallaan kulkenut ja hänen saamiaan arvosteluja oli myös mielenkiintoista lukea. Kinnunen omistautuu täysin työlleen ja huomaa, että hän todella on unelma-ammatissaan. Hänen mukaansa yleisön merkitys ja se miten katsojat ottavat hänen työnsä vastaan, on hyvin tärkeää. 

Kirjoittaja, Elisa Heilala on onnistunut työssään hyvin ottaen huomioon, kuinka paljon elämäkertakirjallisuus vaatii tekijältään työtä. Kerronta oli sujuvaa ja siinä pysyi hyvin mukana. Kirja oli mukaansatempaava eikä se jäänyt kesken. Se tuli oikeastaan luettua ihan muutamassa päivässä. Suosittelisin kirjaa heille, joita kiinnostaa ihmisten elämä ja niiden sisällöt. Jos tykkäät lukea suomalaisjulkkiksista juttuja, Kinnusen elämäkerta on juuri sinua varten, sillä onhan Kinnunen yksi tunnetuimpia suomalaisnäyttelijöitä.

Teos: Heikki Kinnunen - Tarinankertojan elämät
Kirjailija: Elina Heilala
Sivuja: 319
Kustantaja: Tammi
Mistä minulle: Arvostelukappale
Suosittelenko, kenelle: Kaikille jotka haluavat tietää lisää koko suomenkansan rakastamasta näyttelijästä
Arvosana: 4

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...