maanantai 26. joulukuuta 2016

Joulun kirjalahjat 2016


Vaikka joulu minun mielestäni loppuu vasta loppiaiseen, kerron silti jo nyt joululahjoistani. Joulu oli minulle tänä vuonna erittäin onnellista aikaa, koska löysin myös rakkauden uudelleen elämääni. Sain rakastamani miehen takaisin elämääni ja siitä olen hyvin kiitollinen päätökselleni antaa suhteelle toinen mahdollisuus. Olen nyt onnellisempi ja iloisempi kuin ennen ja toivon, että se välittyy teille lukijoillekin. Mutta ei siitä sen enempää vielä. 


Joululahjojeni joukossa oli muumimukin ja -pyyhkeiden, suklaan ja elokuvien lisäksi kolme yllä olevassa kuvassa näkyvää kirjaa. Kaimani Riikka Pulkkisen kirjaan ihastuin jo Turun kirjamessuilla marraskuussa, kun kävin siellä äidin ja äidin ystävän kanssa. Ne teistä jotka eivät tiedä, niin olen joskus myös asunut Turussa vuoden verran.
  Kirjalahja on minun tapauksessani aina varma valinta, koska luen paljon ja jos tunnet minua vähänkään, et ole voinut välttyä siltä tiedolta, että rakastan lukemista ja kirjoittamista tai että haaveeni on kirjoittaa joskus omiakin kirjoja ja siihen tähtään kokoajan.

Sain siis joululahjaksi seuraavat kirjat:

Emma Cline - Tytöt- Kirja kertoo  tytöistä, heidän voimastaan, haavoittuvuudestaan ja kiihkeästä halustaan kuulua joukkoon. Kesällä 1969 neljätoistavuotias kalifornialaistyttö Evie on tylsistynyt, yksinäinen ja janoaa uusia kokemuksia. 
   Hän ihastuu puistossa kohtaamaansa kauniiseen hippityttöön ja päätyy tämän matkassa kommuuniin, jota pyörittää karismaattinen Russell. Kun vapaan rakkauden huuma vähitellen murenee, alkaa raadollinen totuus idyllin taustalla paljastua. Lopulta tapahtumat riistäytyvät kokonaan käsistä.

Riikka Pulkkinen - Paras mahdollinen maailma
Mitä tapahtui Berliinissä yli 20 vuotta sitten? Väkevä romaani äidistä joka on tehnyt peruuttamattoman virheen, isästä joka ei löydä tietä ulos surustaan ja tyttärestä jolle muistaminen on liian kipeää.

   Teatterikorkeakoulusta valmistunut Aurelia on saman ikäinen kuin vapaa Eurooppa: hän on syntynyt Berliinin muurin murtumisen päivänä. Nyt Aurelia on läpimurtonsa kynnyksellä, kun kulttiohjaaja on kutsunut hänet näytelmänsä päärooliin.Samaan aikaan Aurelian isä makaa sairaalassa puhumattomana. Äidin toistuviin soittoihin Aurelia ei suostu vastaamaan. Mitä isä ehti kertoa ennen sairauskohtaustaan? Ja kuka kulkee Aurelian kannoilla ja tietää kaikesta enemmän kuin hän itse?

Sari Peltoniemi - Taivazalan joutsen
Uuden, jännittävän Avaimenkantaja-triogian ensimmäinen osa.
Mirandan, Veeran ja Olavin kesä huipentuu hurjaan seikkailuun, joka muuttaa heidän elämänsä ja käsityksensä niin Kielisestä kuin sen asukkaistakin: Kielisestä on ikiaikaisia yhteyksiä muihin maailmoihin ja kylässä asuu avaimenkantaja, joka voi liikkua maailmojen välillä.
Eräänä elokuun päivänä Kielisen kylän taivaalle ilmestyi merkillinen lintuparvi. Tavallisten lintujen lisäksi siinä oli papukaijoja ja undulaatteja ja jopa merikotka. Parvi kuljetti mukanaan koria, jossa matkusti Opri koiriensa Fanelin ja Fonarin sekä taivaskissa Natalian kanssa. Opri oli tullut Taivazalasta Kieliseen etsimään poikaansa.
Miranda alkaa ystäviensä Veeran ja Olavin kanssa selvittää, mikä Taivazala oikein on ja kuka on ryöstänyt Oprin pojan. Miksi hänet on ryöstetty Kieliseen? Ja mistä johtuu, että rehtori muuttuu yhä vihaisemmaksi ja sulkeutuu usein koulun tornikamariin? Mikä sairastuttaa Kielisen lapset?


Saitko sinä kirjalahjoja?
Jos sait, niin mitä kirjoja?
Annoitko kirjalahjoja itse?

Oikein hyvää Tapaninpäivää kaikille. Kirjoitan seuraavaksi joko kevään lukulistani tai sitten annan äitini arvostella Jukka Puotilan elämänkerran. Minä kun en ole Puotilan aikaa elänyt kuin niin, että olen katsonut kotikatua ja muita sarjoja missä hän on näytellyt ja lukenut lehdistä mm. hänen sairastumisestaan. Äitini osaa arvostella kirjan paremmin.

1 kommentti:

  1. Itse en saanut valitettavasti kirjalahjoja, mutta mieheni sai Jari Tervon Matriarkan, sen aion itsekin lukea. (:

    Pulkkinen ja Cline kiinnostavat kovasti, toivottavasti pääsen ne jossain vaiheessa itsekin lukemaan.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...