perjantai 9. joulukuuta 2016

P.C Cast & Kristin Cast: Yön Talo 12 - Pelastettu

Vampyyrisaagan huikea viimeinen osa. 
Pystyykö Zoey auttamaan Yön Taloa?

Zoeyn on otettava vastuu pahasta teostaan, mutta jätettyään vampyyriyhteisön, hän on täysin yksin eivätkä hänen ystävänsä enää suojele häntä. Samaan aikaan Neferet terrorisoi Tulsan kaupunkia.
   Yön talon asukkaat päättävät yhdistää voimansa poliisin kanssa taistellakseen pimeyden ruhtinasta vastaan, mutta lopulta Neferetin voi luoda vain vampyyri, joka hallitsee vanhan magian. 

Sarjassa aiemmin ilmestyneet:
Merkitty, Petetty, Valittu, Piinattu, Vainottu, Lumottu, Kahlittu, Vapautettu, Määrätty, Salattu, Paljastettu

Seikkailuni Yön talossa yhdessä Zoeyn ja hänen ystäviensä kanssa on nyt tullut päätökseensä. Sain kirjan arvostelukappaleena kustantajalta, Kiitos Otavan väki! 
Arvostelu sisältää pieniä paljastuksia edellisistä osista, joten lue omalla vastuullasi.

Pidin viimeisestä kirjasta melkein yhtä paljon kuin saagan aloittaneesta kirjastakin, koska olin yhtä utelias näkemään, miten kaikki päättyisi. Mielestäni saagaan olisi voinut kirjoittaa muutaman kirjan ehkä vähemmän, mutta taas toisaalta tarina ei olisi siinä tapauksessa enää lähellekään sama kuin mitä se nyt kaksitoista osaisena on. Suosittelen todellakin lukemaan kaikki kaksitoista osaa, vaikka joku sarjan kirja tuntuisikin siltä, että tapahtumat jumittavat paikallaan, koska muuten et pysy perässä.

Sarjan päähenkilö, nuori tulokas ja tuleva vampyyriylipapitar, Zoey kokee kirjassa niin ison harppauksen kohti aikuisuutta, että itsekin yllätyin siitä, kuinka hyvin se muutos häntä pukee. Voisi jopa sanoa, että aikuisuus sopii hänelle paremmin kuin minulle. 

Aiemmin sarjassa on koettu niin ilon kuin surunkin hetkiä, kun mm. Heath kuoli tai kun Lenobia löysi kauan sitten menettämänsä rakkauden uudelleen tai kun Afrodite menetti tulokkaan merkkinsä ja hänestä tulikin Nyksin profeetta ja Zoeyn ja hänen ''nörttilaumansa'' ystävä.

Tässä kirjassa Neferet ei enää yhtään peittele todellista luonnettaan, vaan terrorisoi Tulsan kaupunkia ja sen asukkaita täysin avoimesti. Hän julistaa Mayo -hotellin olevan hänen linnansa ja vangitsee kaikki hotellin työntekijöitä myöden sen sisään tappaen heitä hiljalleen milloin mistäkin syystä. Hän on kuitenkin erityisen mieltynyt erääseen alamaiseensa, tapahtumasuunnittelijana työskentelevään Lynette -nimiseen nuoreen naiseen.

Koko sarjalla, ei vain sen päätösosalla, on mielestäni upeat, lumoavat kannet, joiden kuviolakkaus on ihana pieni lisä ja se juuri tuo kirjoihin tietynlaisen maagisen vivahteen. Kirjasarjan suomentanut Inka Parpola on tehnyt loistavaa työtä, sillä ainakaan omiin silmiini ei osunut juurikaan kirjoitus- tai kielioppivirheitä sarjan edetessä. Tarina eteni ehkä vähän vauhdikkaasti, mutta täysin P.C:lle ja Kristinille ominaiseen tyyliin. Myöskään yllätyksiltä lukija ei säästynyt.

Koko kirjasarjaa sitoo yksi elintärkeä sanoma, joka meidän jokaisen pitäisi muistaa aina. On olemassa yksi mahtava, suuri voima, joka ei kuole koskaan. Tuo voima on rakkaus. Sinun itsesi ja vain sinun on tehtävä elämässäsi valinnat niin, että kuljet rakkauden viitoittamalla polulla etkä täytä sydäntäsi vihalla ja kateudella, koska ne eivät kuulu sinne. Rakkaudella on aivan valtava voima. Se voi muuttaa käsitystäsi ihmisistä ja näet maailman paljon avoimemmin kuin ihminen, joka täyttää sydämensä pelolla, vihalla ja kateudella.

Suosittelen sarjaa luettavaksi ihan kaikille, jotka rakastavat fantasiaa. Sarjan vampyyrit eivät ole kuten Twilight -saagassa ja se on pelkästään positiivinen juttu. Tutustu ihmeessä Zoey'in ja hänen ystäviinsä ja nauti matkastasi heidän kanssaan.


Teos: Yön talo 12 Pelastettu
Alkuperäisteos: Redeemed
Kirjailijat: P.C Cast ja Kristin Cast
Suomentaja: Inka Parpola
Sivuja: 414
Kustantaja: Otava
Mistä minulle: Kustannusosakeyhtiö Otava, arvostelukappale
Suosittelenko, kenelle: Ehdottomasti kaikille fantasian ystäville
Arvosana: 5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...