keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Pelottavimmat kirja- ja leffapahikset

Näin tekemisen puutteessa ajattelin kokeilla jotain uutta. Olen jo jonkin aikaa miettinyt, ketkä ovat mielestäni kirjojen pelottavimpia pahiksia ja saanut ehkä muutaman mukiinmenevän ehdokkaan listalleni. Nyt kerron ne sinulle. Listaa sen jälkeen omat kirja- tai leffapahiksesi ja kerro, miksi heitä pelkäät tai mikä heissä on joskus pelottanut.


Listani kärkeen nousee ehdottomasti Harry Potter -kirjoista ja leffoista tuttu pimeyden velho, Voldemort, jonka oikea nimi on Tom Valedro.

Mikä tekee hahmosta pelottavan? 
Vastaus on helppo ja yksinkertainen, sillä koko Voldemortin olemus hehkuu sellaista uhkaa ja vaaraa, että sietää olla hyvin varovainen jos henki on kallis. Hahmon ulkonäkö on luonteen mukainen.


En tiedä, ansaitsisiko tämä hahmo kärkipäätä listallani, mutta kyllä se mielestäni aika lailla kärkeen sijoittuu. Kyseessä on Yön Talo -sarjan lukijoille tuttu vampyyri Neferet.

Neferet paljastui hyvin häijyksi ja ilkeäksi jo sarjan ensimmäisessä kirjassa. Kirjoja on kaiken kaikkiaan kaksitoista ja jokainen on suomennettu. Sarjaan kuuluu myös joitain sisarteoksia, joita ei ole suomennettu. On myös suunniteltu, että sarjasta tehtäisiin elokuvia. Ei ole kuitenkaan varmaa, tuleeko elokuvia ollenkaaan.

Mikä tekee hahmosta pelottavan?
Anteeksi, jos vastaukseni saa sinut pyörittelemään silmiäsi, mutta tämä hahmo vastaa täysin sitä kliseistä kuvaa: Hahmo on hyvin kaunis, mutta samalla ilkeä ja inhottava eikä kaihda keinoja voidakseen olla pahan, valkean sonnin suosiossa ja tullakseen jumalattareksi.
Seuraava pahis onkin varmasti useammalle tuttu, ainakin jos on lukenut kirjan tai katsonut Hobitti -elokuvat. Kyseessä on Klonkku, oikealta nimeltään Sméagol. Hän on kaukaista sukua hobiteille.

Mikä tekee hahmosta pelottavan?
Klonkku on ilkeä olento, joka loistaa pimeässä valoa ja elää saastaisilla murhilla ja liassa. Sormus antoi hänelle erittäin pitkän elämän, jonka hän eli karkotuksensa jälkeen lähes täysin Sumuvuorten luolassa. Sen ulkonäkö on myös melko karmiva.


Seuraavana listalla on Pirates of the Caribbean -elokuvista ja kirjoista tuttu mustekalamies, Davy Jones. Hän oli aluksi ihan tavallinen mies, enkä muista enää, mikä sai miehen muuttumaan ilkeäksi mustekalanaamaiseksi mieheksi. Sen tiedän kuitenkin, että Davy leikkasi oman sykkivän sydämensä rinnastaan ja piilotti sen kirstuun välttyäkseen rakkauden ja muiden tunteiden ryöpyltä.

Mikä tekee hahmosta pelottavan?
Kalan ulkomuoto sekä arvaamaton ja julma luonne. Davy mm. tappoi William Turnerin.No niin, nyt hypätään alueelle, joka on minulle erityisen rakas. Nimittäin Kreikkalaiseen mytologiaan ja sen kiemuroihin. Titaani Kronoksen lisäksi varmasti yksi häijyimmistä olennoista tässä mytologiassa on Manalan jumala, Hades, joka on myös mm. Zeuksen ja Poseidonin veli. Voisin puhua kreikkalaisesta mytologiasta vaikka kuinka pitkästi, mutta jos nyt mennään siihen, miksi hahmo on mielestäni karmiva... Vaikka tosin Hercules -elokuvassa hahmo on enemmänkin hauska kuin pelottava.

Mikä tekee hahmosta pelottavan?
Hahmon arvaamattomuus ja juonet sekä halu hallita Olympos -vuorta ja orjuuttaa ja vangita muut jumalat. Myöskään hahmon ulkonäkö ei ole kaikista imartelevin.


Jatketaan Kreikan mytologialla, mutta sukelletaan tällä kertaa jonnekin aivan muualle ja eri elokuvaan. Nyt kyseessä on monelle Simbad -elokuvan nähneelle tuttu eripuraisuuden jumalatar, Eris.

Mikä tekee hahmosta pelottavan?
Öö.. Minusta nainen on aina pelottava pahiksena. Jotenkin naisesta saa ehkä jopa julmemman pahiksen kuin miehestä. Ainakin elokuvista puhuttaessa.


Keksisin kyllä enemmänkin pahiksia, mutten halua tehdä tästä postauksesta mitään ekstrapitkää maratonsuoritusta, jotta sen jaksaa vielä lukea. Haastan kaikki kynnelle kykenevät kertomaan omat pelottavimmat pahikset joko kommenttikenttään tai tekemällä oman postauksen omaan blogiinsa. Linkitä ihmeessä postauksesi minulle. olisi hauska lukea se! :)

1 kommentti:

  1. Hauska idea ja kiva postaus! Saisikohan sitä itsekin aikaiseksi...
    Tiia

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...