tiistai 3. tammikuuta 2017

Kirjabloggaajat ja Yle Kirjojen SuomiTänään 3.1.2017 klo 12 starttasi Ylen Kirjojen Suomi -hanke Suomen 100 -vuotisjuhlaan liittyen. Hankkeen tarkoitus on tuoda kirjallisuutta esille, esitellä Suomea 100 vuoden ajalta kaunokirjallisuuden näkökulmasta. Hankkeeseen liittyy myös kirjablogit, jotka esittelevät joka vuodelta yhden kirjan ja viimeisenä vuoden 2017 teoksen, siitä nimitys Kirjablogit ja 101 kirjaa. Myös Lukijan roolissa on mukana hankkeessa ja lisäksi 80 muuta kirjablogia. Esittelen blogissani erään vuoden 1979 kirjan, joka ainakin tietääkseni on todella tykätty. Kirjasta ilmestyy juttu blogiini 18.toukokuuta eli samana päivänä kuin Yle julkaisee kirjasta juttunsa. Kirjani on Nuorallatanssijan kuolema eli kuinka Pete Q sai siivet, ja se on Jukka Asikaisen, Arto Mellerin ja Heikki Vuennon kirjoittama, Arto af Hällströmin ohjaamana vuonna 1978 kantaesityksensä saanut suomalainen näytelmä.

Seppo Puttonen ja Nadja Nowak ovat valinneet kirjat jokaiselle vuodelle itsenäisen Suomen ajalle. Kirjat kuvaavat jollakin tasolla kyseisen ajankohdan Suomeen liittyvää kiinnostavaa aihetta, joten yllättäviä kirjavalintoja on tiedossa lukijoille.
   Itselleni Kirjojen Suomi antoi tilaisuuden tarkastella Suomea ainakin näytelmäkirjallisuuden kautta, mutta tutustun toki ehkä muihinkin kirjoihin. Näytelmän lukemisesta tekee haasteellista se, että olen aiemmin lukenut vain yhden näytelmäkirjan ja se oli Harry Potter ja kirottu lapsi, josta pidin kovasti. Näytelmien lukeminen tai niiden arvosteleminen ei kuitenkaan ole kovin helppoa, koska niitä ei voi arvostella ihan samalla tavalla kuin romaania tai elokuvaa.

Tiistaina 3.1.2017 Yle julkistaa 100 kirjan listan ja avaa Kirjojen Suomi-nettisivuston. Facebookissa voi seurata Ylen Kirjojen Suomi sivustoa ja Twitterissä #kirjojensuomi.

Lukuiloa kaikille kirjojen lukijoille, kuuntelijoille ja katselijoille. Kannustetaan Suomi lukevaksi maaksi nyt ja tulevaisuudessa.

1 kommentti:

  1. Minäkin olen yrittänyt aina välillä lukea näytelmiä, mutta se on kyllä ihan oma taiteenlajinsa. Mielenkiintoista toki.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...