tiistai 14. maaliskuuta 2017

VaianaWalt Disney Animation Studiosin elokuva Vaiana on mukaansatempaava animaatio, joka kertoo seikkailunhaluisesta nuoresta tytöstä, joka lähtee uhkarohkealle matkalle pelastaakseen kansansa. Matkansa aikana Vaiana tapaa aikanaan niin mahtavan puolijumalan nimeltä Maui, joka opastaa mestarisuunnistajaksi haluavaa Vaianaa. Toiminnantäyteisellä seikkailullaan he seilaavat halki vellovan valtameren kohdaten hirmuisia hirviöitä ja tukalia tilanteita. Matkan varrella Vaiana tulee täyttäneeksi esi-isiensä tehtävän ja löytää jotain, mitä on aina etsinyt: oman itsensä.

Vaiana-elokuvan edessä esitetään Leo Matsudan ohjaama lyhytelokuva ”Inner Workings” (7 min, sisältyy kokonaiskestoon). Se on tarina yhden miehen sisäisestä kamppailusta, kun hänen pragmaattinen, looginen puolensa ja huoleton, seikkailunhaluinen puolensa joutuvat törmäyskurssille. Walt Disney Animation Studiosin luoma uniikki, nopeatempoinen tyyli sekoittaa tietokoneanimaatiota ja perinteistä piirrosanimaatiota tässä lyhytelokuvassa, joka tutkailee tasapainon löytämisen haasteita jokapäiväisessä elämässä. ”Inner Workings” ei sisällä puhetta/tekstitystä.Kävin tosiaan eilen leffassa kaverin kanssa katsomassa Vaianan. Vaiana on Disneyn uusi animaatioelokuva, joka kertoo Vaiana -nimisestä tytöstä sekä Maui -nimisestä puolijumalasta, joka on aikanaan varastanut Äitimaan sydämen ja joka hänen ja Vaianan on yhdessä palautettava jumalattarelle.

Pidin elokuvassa ehkä eniten Vaianasta, sillä hän on voimakastahtoinen nuori nainen, joka osoittaa matkansa aikana, ettei häntä pysäytä mikään. Myös Maui oli hahmona ihan hyvä, vaikka hänen luonteensa olikin vähän itserakas ja rasittava. Elokuvassa oli myös muita hahmoja, mutta niihin en erityisemmin tykästynyt. Tosin sen lyhyen ajan, jonka Vaianan mummia nähtiin elokuvassa, hän oli hauska. Vaianan mummille oli annettu huumorintajuinen ja periksiantamaton, viisaan ja vanhan naisen luonne, joka oli samalla vähän hullu, mutta hyvällä tavalla.

Elokuvan miljöö on hyvin kaunis ja koko elokuva kertoo merenkävijöiden heimosta. En tiedä, voiko heitä rinnastaa viikinkeihin, mutta tässä tapauksessa vertaus kuulostaa ainakin omasta mielestäni osuvalta. En juurikaan löytänyt elokuvasta mitään moitittavaa. Tosin kävin sen katsomassa vasta ensimmäisen kerran, mutta sen sanon että jos elokuva piti hyvin otteessaan kaksi parikymppistä katsojaa, se pitää loistavasti otteessaan myös nuoremman ja miksei myös vähän vanhemmankin katsojan.
   Hyvä elokuva - oli se sitten piirretty, lapsille suunnattu tai vain aikuisille suunnattu - sisältää mielestäni huumoria, toimintaa sekä vähän rauhallisempiakin jaksoja joiden aikana ei oikeastaan tapahdu. Vaiana pitää nuo kaikki elementit sisällään ja se on taidokkaasti animoitu ja piirretty. Elokuva on saatu näyttämään hyvinkin aidolta.

Hankin Vaianan varmasti DVD:nä itselleni, kunhan se tulee kauppoihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...